SAKARYA / AKYAZI - Taşburun İlkokulu

OKULUMUZDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ HAFTASI KUTLANDI

Enerjinin etkin kullanılması, israfın önlenmesi ve çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve enerji kaynaklarının verimliliğinin artırılması amacıyla 2.5.2007 tarih ve 26510 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında her yıl Ocak ayının ikinci haftası "Enerji Verimliliği Haftası" olarak belirlenmiştir. Hafta boyunca Taşburun İlkokulu olarak bizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Resmi Gazete'de yayımlanan 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır. Bu kapsamda, Enerji Tasarrufu Haftasında okulumuzda resim, şiir yarışmaları düzenlenmiştir. Ayrıca panolar hazırlandı. Okulumuzdaki her gereksiz yanan lambanın söndürülmesi gerektiği toplanmalarda söylendi. Prizler üzerine "GEREKSİZ İSE SÖNDÜRMELİSİN" ikaz yazısı yapıştırıldı.

Bu uyarılara dikkat etmenin önemi vurgulandı. Öğrencilerin bu davranışları yaşamlarının her anında kullanmaları gerektiği aktarıldı.

Hafta ile ilgili okul önünde düzenlenen kısa programda şiiler okundu, hafta ile ilgili konuşmalar yapıldı.

Resim Yarışmasında dereceye giren öğrencilerimiz ve en güzel şiir okuyan öğrencilerimiz ödüllendirildi...

Okulumuzda 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı Gerçekleştirildi.

Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yılında her zamankinden daha büyük bir özlemle andık. Taşburun İlkokulunda´da saat dokuzu beş geçe saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Türk Bayrağı göndere çekildi ve yarıya indirildi.

10 Kasım Atatürk´ü Anma törenleri, Atatürk´ün hayatını anlatan yazılar  ve şiirlerin ardından sona erdi.

Programı düzenleyen öğretmenlerimize ve emeği geçen tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Okulumuzda Coşkuyla Kutlandı